Beleef de Zaanstreek

Natuur en water
Geniet van de natuur tijdens een heerlijke fietstocht of kanotocht door het prachtige Zaanse landschap. Laat u alles vertellen over de omgeving tijdens een rondvaart over de Zaanse Schans of sla een balletje met uw vrienden bij de Zaanse Golf Club.

Zaanse Schans
De Zaanse Schans, gelegen ten noorden van Zaandam, is een unieke buurt die eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Bezoek een van de vele bekende molens, waaronder De Kat: de enige verfmolen ter wereld. Of laat u rondleiden door de scheepswerf, de klompenmakerij of de kaasmakerij. En vergeet de beroemde Zaanse huisjes niet!

Lees ook: 'Bezoek de Zaanse Schans' 

Musea
Laat u meevoeren door het historische industriële erfgoed op de Zaanse Schans. Hier treft u onder andere de Albert Heijn Museumwinkel en het Molenmuseum aan. Daarnaast zijn ook het Tsaar Peter Huisje en het Verkade Paviljoen zeker een bezoek waard.

Theater en bioscoop
Voor een gezellige middag of avond uit, kunt u naar Filmtheater De Fabriek, de Pathé Bioscoop, Pop- en Dancepodium De Kade. Ook het Zaantheater is een aanrader. Dit theater biedt jaarlijks 275 voorstellingen aan: van toneel tot dans, van muziek tot cabaret.

VVV i-point
Voor meer tips en informatie over een geslaagd dagje uit in de Zaanstreek, kunt u terecht bij het VVV i-point Zaanstreek in ons hotel. Hiermee is Inntel Hotels Amsterdam Zaandam het ideale startpunt om de Zaanstreek te beleven!